28 februari

Fredagen = Första utgången i Oslo.
Haha har svårt att beskriva kvällen här med ord... Men den blev iaf bra.

Låt oss sig att det som händer i Oslo stannar i Oslo.. HÖHÖ!!





















26 februari



Nu är det party dags för party tjejorn, hoppas dock att Oslo är partyolso.. Nu är det snart dags att göra oslo osäkert.

26 februari

Vi fick höra i går att band of horses ska komma och spela i Oslo den 16 april. Så nu har vi alla tre köpt biljetter.
Wihoo nu har man något att se fram emot.


25 februari

Då är man tillbaka i Oslo igen. Jag, Lisa och Carl körde till svenska gränsen idag för att handla mat. Blev mat för ca 1600 kr så nu ska vi allt klara oss ett bra tag. Sedan stoppade vi i Sarpsborg för att hälsa på fler av kära familje medlemar som mormor, ole och Gry. Mycket roligt att se sin kära familj igen.

Imorgon hade jag fått en arbetsintervju och det var på en försäljar jobb. Hälle var på samma arbetsintervju idag och kom fram till att det var att man skulle gå och knacka dörr och sälja. Vi trodde hela tiden att det var telfonförsäljning.
Ni kanske tycker att jag är gräsen nu men jag tackade nu nej till intervjuen i morogn. Fär att knacka dörr och sälja det är något jag ABSOLUT inte vill göra. Vad som hellst men inte det. Speciellt när det inte var en fast lön heller för det är något jag måste ha när jag bor här i Oslo. Så jag ägnar hellre min tid i morogon och söker mer jobb.

Imorgon ska vi gå ut här i Oslo för först gången det ska bli mycket roligt och jag ser verkligen fram emot det.


24 februari

helluuuu!!:) känns som att en riktigt trevlig och härlig dag har sprungit för bi mig. Steg upp så där vid 11 tiden sist som vanligt. hihi.

Igår fick vi ju våran roter... så vi började försöka installera den men det gick åt skogen. Så Carl kom och skulle hjälpa oss idag. Tänkte som att det skulle ta ett tag men nix efter att bara ha satt in kablarna så fungerade det... hahah hur dålig får man vara!!

Efter det hade jag planer att träffa Ragnhild på ett caffé på frogner. Hur trevligt som hellst att träffa henne igen var så roligt. Timmarna bara flög iväg. Tack för idag gumman måste snart göras om igen!:):)




Jag och Ragnhild Julen 2008 tror jag att det är i från:)



23 februari

God förmiddag, Idag är det 23 februari det innebär att vi har varit här en vecka och det är även lisas födelsedag.
Tänk att våran lilla flicka fyller 20 år i dag. Grattis på dig igen gumman! Jag och ida uppvaktade henne på morgonen med present och den norska födelsedags sången.

Om några timmar kommer mamma hit så då ska jag fara och möta upp henne sedan ska vi laga i hop födelse middag mums det blir tacos. Idag kanske jag får laga maten? För det kan jag ändå göra!!!!

Nu har jag även städat fint i lägenheten så nu sitter jag bara och väntar att jag ska få låna damsugaren som är här ute i korridoren.


Våran Lisa som blir 20 år idag !

22 februari

Idag har dagen varit ganska fart fylld. Lisa och ida haft tur och fått gå på arbetsintrevju. Får se om det blir något jobb där.
Har vi även fått en frys idag som vi får låna av min kusin. Verkligen jätte snällt!
Nu har vi varit och handlat lite mat till lisas födelsedag som är i morgon. Vi lyxar till med tacos. Hon fyller ju trots allt 20.

När vi väntade på trikken hem från att vi var och handlade så fick vi plötsligt syn på ett macdonalds. Vi var alla jätte hungriga och det var allts 15 min kvar till trikken skulle gå så vi bestämde oss för att ta en cheeseburgare.
Det är den stora lyxen vi har gjort sedan vi kom till Oslo. Mycket gott!!

Nu blir det lite middag, mexikanasoppa står på menyn idag. Sedan ska jag och ida ner på stan och fixa en födelsedagspresent till lisse.

21 februari

Nu blir det lite paus i jobbsökandet med lite lunch/eftermiddagsfika.. består av det som finns över i kylen. Vi äger inte så mycket mat pga att v inte har någon frys. Men gissa vad vi har ordnat en!! whiiii! Så från och med imorogn har vi frys och till veckan ska vi även till sverige och handla. Så att både kylen och frysen svämmar över med mat!

Idag har vi även varit ute på en lång härlig prominix. Dock är det lite kyligt men det var ändå härligt eftersom solen tittade fram.

Resten av dagen blir det jobbsökande och det vanliga som man gör på söndagar..


20 februari

I dag har vi spenderat hela dagen i våran kära lägenhet för att söka jobb.
En av anledningarna var väll att vi tyckte det var lite för kallt för att gå ut.
Men en snabb sväng till ica har jag och hälle iaf varit. Köpte Lite ingridienser för att kunna göra plättar.
Jag som är värde lös på att laga mat erbjöd mig att laga plättar för jag tänkte att det skulle jag klara av.
Lisa som är mäster kocken i huset tillät mig att laga plättar.
Smeten blev i hop vispad och tre plättar blev stekta.
Med en personer på var sin sida av min axel stod och kollade så att allt gick rätt till... Jag hörde deras höga tankar och jag över gav stekspade.. jag hörde hur dom inte gillade mitt sätt att steka dom på.
Att man aldrig kan få chansen att göra en ändå måltid???
Hahah jaja gott blev det och smeten var dock gjord av mig !! En halv nöjd Emma.

20 februari

Redan helg, oj vad tiden rinner i väg. Igår var vi på adecco för att skriva in oss. Dock var det inte riktigt som vi hade föreställt oss. Trodde vi skulle få så mycket mer hjälp än vad vi fick. Som vi förstod det så måste man anmäla sig inom dom områden man vill jobba med och där man har erfarenhet och sedan ringer dom om någon behöver vikarie? jaa det lät inte så bra som vi hade hoppats på. Så vi söker nu jobb på egenhand.

Det är det vi ska ägna dagen till idag att sitta hemma och söka jobb en timme var eftersom vi kan bara var uppkopplade en i taget. Men det blir det ändringar på till veckan då vi får en roter från sverige.

Jag börjar trivas allt bättre och bättre i lägenheten. Bara man kan få ett jobb så tror jag att jag kommer stor trivas i oslo faktiskt! Att bo med två kompisar funkar än så länge riktigt bra. Man märker dock att man har olika vanor. Jag är den som gärna stiger upp lite senare på morgonen medans den andra hoppar upp direkt den vaknar och trar upp gardinerna. Den ena tycker om att laga mat medans jag inte ens borde närma mig maten om man inte vill ha väl stekta makaroner som sitter fast brända i kastrullen. Hahah nej, jag trivs med mina två sambosar. Det kommer bli kanoners när alla får jobb och vi får riktiga rutiner att följa.




Medans den ena söker jobb så nördar vi andra oss med spindelharpan.


Ha en bra lördag! puss!

18 februari



Då var det slut på våran lilla myskväll med film och godis.
Vi har tittat på filmen i taket lyser stjärnorna.

Fick en liten fråga tidigare om vi alla sover i samma säng. hahah nej det gör vi inte det skulle bli lite trångt.
Den nakna sanningen är den att vi städade bort bla madrassen när vi tog kort och försökte göra det lite snyggt. Det brukar inte vara så där väl städat som det såg ut att var på bilderna. Och hur stor är lägenheten? Vet inte riktigt men den är nog kanske på 40 kvadrat men den funkar faktsikt bra för oss tre.

Nu blir det snart att sussa. Godnatt!

18 februari

Hei!!!

Idag har vi utforskat stan lite mer, att åka mellan alla ställen med buss och spårvagn går nu allt bättre och bättre och man lär sig ganska fort.

Vi har i dag varit och fixat lite papper åt tjejerna som inte har norskt personnummer.
Sedan tog vi bussen ut till ikea för att köpa lite små saker till lägenheten.
Nu har jag även tagit lite bilder på den om ni är nyfiken på hur den ser ut.





Lunch på ikea.

























Detta var våran kära lägenhet på frogner.

17 februari

Hej hopp!
Efter en lång tåg resa på ca 20 timmar är vi nu äntligen i lägenheten.
Huset är jätte fint, lägenheten är faktiskt också fin men påminner faktiskt om ett hotell rum.
Dock har vi problemet att det fins ingen ugn och heller ingen frys i lägenheten men det är faktiskt något vi får leva med helt enkelt.

Vi har också data tid just nu en halv timme var eftersom vi bara kan vara upp kopplade en i taget, men det är något vi ska försöka lösa i morgon.

Vi har varit ute en sväng i dag då vi tog bussen upp till Carl och Elen. Men vi måste lära oss hur alla fordon går här i storstaden. För vi det var dagens problem.

Hade tänkt ta lite fina bilder på lägenheten och lägga upp men det får bli när vi har fått bort all packning som ligger över hela lägenheten just nu. Dock har vi tagit en fin bild för att visa killarna att dom finns med oss med hjälp av bilderna vi fick av dom:)

Några RIS bilder från tågresan..













16 februari

Då var tiden kommen då det var dags att säga hej då skellefteå och hej då sverige.
Ska snart börja bege oss mot bastuträsk och sedan är det 20 timmars tåg som gäller.
Imorgon 14.36 kliver vi av på oslos tågstation.
:):):):):)::)):):):):):):)::):)

15 februari

Gud vad stressig den här dagen har varit men har dock gjort mycket.
Steg upp vid åtta tiden i morse för att fara och ta några blodprov ajajaj.. hatar verkligen sprutor, slutar nästan jämt med att jag måste ligga kvar ett tag för att jag nästan svimmar.

Sedan fick jag lite senare på morgonen besök av Ranja, Jerker, Kasper, Alvin och Dante mycket trevligt att jag hann se dom alla inna jag far.

Sedan blev det mat handling av basvaror med Lisa och hälle. Sedan Hängt en stund med värlens bästa alex för att säga hej då. Har nu packat nästan allt och mer får jag nu inte ner! Nu blir det att lugna ner sig lite och sedan fara till lisa för att hänga sista kvällen med gänget.


Mina favoriter!:)


14 februari

Ja visst, jag måste ju säga ha en bra alla hjärtans dag.

Själv har man spenderat morgonen i en lokal som skulle vara klar städad klockan 12.00.
Sedan hängde man med gänget på dallas för att äta bakis mat.
Ni har väll sett att jag har gjort om bloggen inför norge resan.
Har i övrigt degat framför datorn.
Har sett söndags filmen på tv4 wallander.
Nu ska jag fortsätta sitta vid datorn och sedan sova.

Precis så här har jag spenderat min alla hjärtans dag som en vanlig bra söndag:)

Godnatt


14 februari

Tack alla som kom på våran avskedsfest i går! Det uppskattades jätte mycket och ni gjorde min kväll toppen.
Sista helgen firades med dom bästa!
Kommer nog inte längta så mycket till skellefteå men jag kommer sakna er här hemma!
Och tack för den bästa avskedspresenten.
Här kommer lite bilder också..


























13 februARI


3 DAGAR KVAR! fIRAS MED NÅGRA GLAS RÖTT..

12 februari

Nu känner jag att jag kan andas ut det allra mesta är nu ner packat. Sko valdet var typ det svåraste.. slutade med 12 par skor ska försöka drar ner till 11 det får allt räcka. Har även fixat det mesta av pappers jobbet som jag ska ha med mig till norge. Så nu ska helgen bara vara till för att kunna roa sig den sista helgen i skellefteå på ett tag.
I kväll ska jag, Lisa och Hälle ta några glass rött och planera avskedsfesten som äger rum i morgon. Blir väll även senare i kväll en sväng ut. Blir dock ganska lugnt i kväll för i morogn ska det verkligen gå högt i tak.

Är grymt peppad på alla dagar som kommer här fram över. För varje dag som går så är det allt kortare tid tills vi far.. vilket är ganska logiskt egentligen(A)

Kvällens outfit är bestämd så jag behöer inte alls skynda mig för att göra mig i ordning. Det är oftast kläd valet som tar sin tid. Man provar oftast ca hundra plagg och det blir jämt ett bobnedslag för att man har tragit ut allt som finns i garderoben men slutar nästan jämt att man ändå tar det man provad först...

10 februari

Tycker tiden går så oerhöt sakta när man längtar till något. Har faktiskt gjort bra ifrån mig idag. Jag och Hälle fick var sin drop in plats hos frisören alex idag. Sedan for jag och hälle hem till mig och färgade varandras hår. Då jag bara fixade till utväxten och hälle uppgraderade sitt fina bruna lockiga hår.
Sedan har jag rensat och städat ur garderoben, vilket verkligen behövdes!
Försökte slänga något plagg, vilket kanske blev två tröjor. Jag har alldeles försvårt att kasta saker som tex skor väska och kläder även fast jag vet att det aldrig kommer användas. Men jag tror jämt att jag någon dag ska återanvända det.
Har i alla fall packat det mesta av kläderna nu men blir nog att ta sig en funderare nummer två om det finns något som jag inte kommer använda för jag vet inte riktigt hur jag ska få ner alla saker annars.
Nu blir det att läsa lite ur min nya bok som jag köpte i går, snabba cash.


9 februari

Nu har jag börjat vrida totalt på mitt dygn igen. Vilken normal människa får för sig att färga ögonbrynen när klockan börjar närma sig 03.30 tiden?.. Jo nämligen jag.

Idag har jag börjat städa ur mitt rum lite grann, börjat packa saker som jag inte behöver förrän jag kommer till norge.
Jag, Lisa och Ida har även skrivit pack lista plus inköps lista idag så imorgon har jag tänkt ge mig ut på stan för att inhandla dessa saker så jag har fått det gjort.
Tur,tur,tur så fick jag tillbaka min kamera i dag som jag lämnade in för några veckor sedan var rädd att jag inte skulle få med mig den till norge.. Kommer ju finnas en hel del att fota när jag kommer till dit så jag kan hålla den här bloggen ordentligt uppdaterad.

6 februari



I kväll är det avskedsfest för tjejerna som åker till norge.
Dock inte jag och mina sambos utan det andra norge gänget som drar uppåt i norge.
Men nästa helg är det våran avskedsfest. Det är bara 10 dagar kvar till vi far nu och jag ser verkligen fram emot det, det ska bli så kul är as taggad!!
Vart ska alla gå ut i kväll egentligen? Hörde att balzac har stängt typ för alltid???
Vi får allt se vart kvällen slutar.
Puss!

4 februari

Känner mig helt snurrig i huvudet dels av förkylningen som kommer och går och flytten.
Det känns jätte roligt att det här med norge äntligen blir av om inte annat mycket spännande.
Tåget är nu bokat. Den 16 februari så går tåget från bastuträsk till oslo. Den långa resan kommer dock ta ca 20 timmar men vi ansåg att det var värt det, dels för det billiga priset och för att vi får med oss dubbelt så mycket.
Kontraktet är på skrivet för lägenheten. Depositionen och dom två första hyrorna är nu också betalda.
Känns hur topp som hellst.
Det som nu står kvar är vad tusan ska man packa med sig och hur packar man smart?
Sist men inte minst ett jobb måste vi också skaffa oss.
Men på 12 dagar ska man då åtminstonde lyckas packa ner sina saker.


2 februari

Norge nu kommer vi!!
Nu har vi äntligen fått tag i en lägenhet i oslo och vi har fått kontraktet så nu är det bara att skriva under sedan är det nog klart! Inga mer saker ska få komma i vägen nu.
Så den 17 februari ska vi nog befinna oss i norges huvudstad.




Vi blir nu till slut äntligen sambos!


RSS 2.0