lägga Memory brickor

Har försökt börjat lägga mina memory brickor nu för att verkligen på riktigt kunna lära mig Oslo, vart alla "säkra" gator är vart man ska gå och inte gå, vart allt ligger, vad områdena heter, osv. Cyklade in till centrum i går för att gå runt på stan och kolla in lite och lära mig lite då. Men allt ser ju typ likadant ut tittar man åt ett håll så ser man 7 eleven går man 2 min till och stannar upp och tänker vart är jag nu? vänder mig om och ser två 7 eleven och fattar inget, okej nog för att detta inte har hänt men det känns som att det är något som skulle kunde hända mig man är liksom inte riktigt så van det var ju aldrig något som skulle hända en i skellefteå. Cyklade tillbaka till min brors lägenhet vilket är det jobbigaste jag har varit med om eftersom det var enorma uppförsbackar plus dålig kondition men får väll börja göra något åt det kanske.

När vi kom hem så fixade man till sig lite och så var det lika snabbt ut igen. Drog på någon "pub" hade jag väll som kanske kallat det men det var som en liten blandning, där det var ett band till och börja med ett rå mysko danskt band. Inte riktigt min busik smak men sedan när dom drog så blev musken rett bra. Blev en hel del folk till slut. Trevligt var det.

Är ganska så seg i dag, men det är väll så söndagar ska vara sega och avkopplande.
Idag ska jag skriva klart mitt cv sedan börjar jobbsökandet imorogn är faktskt lite nervös men jag hoppas det här kommer gå bra eller det måste bli bra!! Det är typ mer svenskar här en norska kändes det som när jag var på stan i går så var det så att varje affär man gick in i så var det typ alltid en svensk där.


Oslo, sommaren 2008


Änglar

Godkväll, dagarna bara flyger förbi imorgon är det redan torsdag och det känndes som det precis var söndag och satt på flyget på väg hit. Idag har jag iaf varit på banken och öppnat mig ett norskt  konto så nu börjar jag ska tag i saker och ting i morgon ska jag då på skattekontoret för att försöka få mig ett skattekort skulle egentligen ha fixat det idag men eftersom jag är så morgon trött och aldrig får mig upp tidigt så blev det att vi drog på stan alldeles försent.
Jag och Gry har även varit duktiga idag vi har nämligen varit ute på en lång skogspromenad.
Nu ska jag snart gå och lägga mig och läsa min bok som jag inte har kommit så långt i men en så länge är den bra .


dom barar står och tittar på mig.

Idag blev det en lång sov morgon steg nog inte upp fören vid ca 12.00 Käkade frukost och sedan for jag och Gry ut en sväng i köpcentrumet för att titta oss om kring lite granna och förhoppningsvis köpa något. Men jag har verkligen blivit så snål nu näår jag har kommit mig hit vilket är jätte bra just nu. Tanken att jag ska snart skaffa mig en lägenhet och måste ha råd att bo gör att jag inte kan köpa dom dära underbara skorna som bara står i hyllan och tittar på mig eller den där snygga toppen som skyltdockan är klädd i. Om man någon gång skulle kunna koppla bort vad dom hade på sig och slapp se dom snygga kläderna som har ny in kommit i affärerna. Men om några månader ska det nog ha stabliserat sig. Är gymt nyfiken när löningen kommer på Torsdag om hur mycket pengar man tjänade in i juli månad.
 Ikväll ska jag, Ole och Gry till mormor och äta pizza mums mums!

 

Norge

Nu har man ænteligen kommit sig till Norge. Dom nærmaste dagarna kommer jag att vara i Sarpsborg. Før att ha en liten "semester" innan jag drar igång med jobbsøkandet. Det kænns så skønt att få komma bort från skellefteå och få børja på något nytt. Men jag saknar æven er dær hemma såklart æven fast jag har det bra hær nu.
Idag blir det bara att ta det lugnt, ligga på soffan och kolla in dom norska kanalerna och trivas.

Hiphoppar fest!


Är jag i klass med dom riktiga hiphopparna?
Ja jag vet inte om det är kanske riktigt min grej just därför blir det extra kul med en sådan fest i kväll där alla ska nämligen vara hiphoppare.




Bilder från förfesten




Avskedsparty

Nu är man snart klar inför att ge sig ut för kvällen. Vi far då till hälle där vi börjar med att ha det trevligt tillsammans några tjejer. Sedan drar vi ut för att träffa allt annat folk. Denna kväll är uppkommen pga att vi alla har börjat resa åt olika vägar och innan den större delen far så ska vi ha det kul tillsammans så vi har något att leva på under tiden vi är bort och till nästa gång vi ses. Är riktigt taggad och hoppas det blir en kul och minnesvärd kväll.

Kvällens outfit:


schema lagd dom kommande dagarna


Onsdag: Olearys för att träffa lite folk.
Torsdag: Jobb 7-16, packa färdigt, förhoppningsvis hinna umgås med vännerna
Fredag: Sista arbetsdagen 7-12, "Hejdå" fest
Lördag: Hiphoppar fest
Söndag: Hej då skellefteå- flyget går 16.20


Your body is a wonderland


Det närmar sig

Pirret i magen börjar kännas, längtan men att man har bara några dagar kvar att se mina vänner för sista gången på ett jätte långt tag. Jag kommer sakna alla så mycket. När jag kommer hem till skellefteå vem kommer finnas här hemma då? Alla börjar ju ge sig av redan ju. sitter och lyssnar på musik som gör att tankarna och pirret i magen bara sprider  sig så mycket. Men jag bara väntar nu på att få fara. Min sista helg innan jag far kommer att bara bli bäst känns det som.
Spikade planer för vad som kommer att ske. Att få vara med alla som betyder mest hela helgen kommer göra det kanoners.


Den bästa kärleken.

Den bästa kärleken man kan ha som alltid finns omkring en  som gör en glad är sina vänner.
Någon som alltid finns för en i alla väder.
Jag fick idag tillsammans med en av mina allra bästa vänner Julia fota oss för att ständigt påminnas om hur bra vänner vi är.
Och ett tack till dig Yan som gjorde det möjligt att vi fick så många fina bilder och en rolig stud av dagen.




 


Packningen har börjat..

Eftersom jag jobbar i veckan och det är så mycket jag har att göra innan jag åker till norge så har jag redan börjat packa.
Det känns lite svårt eftersom jag inte vet hur länge jag ska vara borta och hur mycket jag ska ta med mig men har nu försökt att packa det allra viktigaste sedan utöver det så mycket som jag får med mig. För jag har verkligen tänkt stanna det är det som känns det rätta just nu. Imorgon är det endas en vecka kvar tills jag far och i morgon så kommer även Julia hem har inte träffat henne på två veckor men känns som evigheter sedan.
Det är det enda jag är orolig för när jag far att jag kommer att sakna mina allra närmaste så mycket det är nog det allra jobbigaste tanken men som sagt jag  tar en dag i taget.

Från julias 18 års fest

Svenskt ordspråk

Den enda människan du kan ändra på är dig själv.





Ånäset

Precis hem kommen från Ånäset har varit och hälsat
på lite kära vänner som Elin och bisse.
Vi var bla och såg en fotbolls match,
myste och hade det bara allmänt trevligt.
Såg även filmen Marley and me.
Vilket jag senare fick träffa min trognaste vän Mango.


  Mango and Me


 


Stup i golvet

Nu har jag änteligen fått komma hem från jobbet som jag nu har varit på från 07.30-18.00 det kändes som om att om jag hade måsta varit där i max en timme till så skulle jag stupa rakt i golvet.Värmen ute gör att dom där lokalerna blir så ruggigt varma såd det går helt snurr i huvudet.
Imorgon kommer min kära mor hem från Norge och det innbär att jag ska hinna städa här hemma för just nu ligger hela gareroben ut över allt och det är disk och allt möjligt som måste fixas annars kommer det inte bli glada miner men det innbär också att jag kommer har någon som ser efter en lite grann så att det slipper bli som det blir när mor inte är hemma och en sak till hemma lagad mat vill jag ha kan inte komma i håg när jag har ätit god hemmalagad mat på 5 veckor? Och så klart att man saknar sin lilla mamma med lite granna.
Nu blir det städning och sedan sova känns det som för upp ska man i morgon igen klockan 07.00 igen.

onsdag-torsdag-fredag

Onsdag- Kräftskivan hemma i mitt lilla hus blev riktigt lyckad och maten smakade gott och vi hade det roligt tillsammans och station var lika roligt, Hela kvällen var ju som på topp men morgonen var mindre på topp. Jag ska aldrig nog mer dricka på en dag då jag börjar jobba klockan 07.00 dagen där på jag somnade klockan 05.00 och var tvungen att stiga upp igen kl 05.45 eftersom jag inte kunde köra och var tvungen att ta min cykel till jobbet i stället. Kan säga att den cykeln står fortfarande kvar eftersom jag vcar tvungen att ringa lisa och be hon hämta mig.
Men om några timmar skulle det börja om igen.
(Lite bilder kommer nog senare från Onsdagen)
Torsdag- Kvällen i byske började med förfest i stugan rönnen som Karin och Malin hade hyrt för att vi var där och firade deras födelsedag. En mycket trevlig förfest. Sedan gav vi oss ut på lanternan som var grymt roligt, jag som inte hade tänk fara pga att jag var så sliten sedan daggen innan men som tur var så for jag. Kvällen slutade med att vi var tvungna att kyla av oss i havet vilket egentligen inte var så kallt när man väl var i.
Fredag- Börjar jobba kl:15.00-18.00 och allt kan fortfarande hända men det blir nog så lugnt som det kan bli.


Stugan Rönnen.
Anna, Rebecca & Elin

Tina & Hanna


Jag & Annis

Clown besök blev det också denna kväll.

Födelsedagsbarnen fick vara med på tårtkastning.

Malin var bra på att sikta..

Karin var då detta..

Du blev helt klart dränkt Karin haha..

Mattan & Jag

Jennifer, Annis, Hanna & Tina

Födelsebarnen Karin & Malin

Jag & Ida

Lite av folket, som här nu snart är på väg ut på lanternan.

04-08-09

Sommaren börjar nu dra i hop sig och jag har nu bara tretton arbetspass kvar på Dammens äldreboende.
Jobbade i dag passet 13-18 och sedan körde jag och Lisa i väg till coop för att handla inför kräftskivan vi ska ha i morogn som kommer att hållas hemma hos mig sedan bär det av till station och även nog för mig som börjar jobba kl:07.00 dagen där på. Men smällen den tar man sen. Hoppas för allt annat att vi får med oss ett fint väder så man kan sitta ute och äta en augusti kväll.
Nu har jag kommit hem från Lisa då jag var med hon och Emmy då vi hyrde en hel mysko film vill jag säga men nästa gång då väljer jag filmen säger jag bara.
På Torsdag blir det också håll i gång men då är jag iaf ledig dagen där på. Karin ska nämligen firas för att hon har fyllt år då dom har hyrt en stuga på byske camping som vi ska vara i från början sedan blir det att dra ut på lanternan som jag tyvär nog bara har hunnit vara på en gång i sommar.
Nu blir det att krypa ner i sängen se lite tv och sedan sova.



Lägenhet i oslo sökes!

Nu när man Kanske har ett jobb i oslo kanske man ska börja fundera över att skaffa sig en lägenhet med.
Men kan tala om att det är inte det enklaste som finns snarare tvärtom.
Antingen är den alldeles för stor, för liten, för dyr, fel läge, eller så bor det redan okända människor i den. Jag kan nästan inte hitta någon som bara hyr ut lägenheten utan det ska följa med en människa och så får man bara ett rum.
Men hur får man tag på kanske bara en lägenhet där jag kan skaffa inneboende personer själv, typ en 2a handslägenhet skulle vara perfekt. Några tips eller liknande så skriv till mig.
Nu blir det pytt i panna och sen jobbet direkt.


Oslo nu kommer jag!

Har jag kanske fått jobb i Norge?
Jajjemen!
Sökte i söndags kväll men trodde inte att jag hade någon större chans.
Jobbet är som personlig assistent i Oslo.
Hon lät mycket intreserad och ville attt jag skulle komma på arbetsintervju
så jag fick veta mer om hur jobbet var och kolla så att vi gick i hop som personer.
Nu väntar jag bara på ett ännu ett svar om när intervjuen blir.
Kanske far jag nu till Norge den 23 augusti och inte kommer hem igen fören i maj.
Hjälp känns lite hemskt men mycket spännande. Jag längtar faktiskt riktigt mycket, och jag hoppas verkligen att jobbet blir mitt.
Så håll er tummar för mig.
xoxo

RSS 2.0