27 maj

Har inte varit något jobb den hær veckan och inget mer kommer det bli føren jag ska hem till skellefteå igen. Jag åker till stockholm den 9 juni och ska møta upp Julia dær som jag inte har træffat på øver ett halv år. Sedan åker vi hem tillsammans troligast den 11 juni. Sedan børjar jag jobba hemma den 14 juni.
Blir nog troligast norge till høsten igen.
Så nu njuter jag bara av min lediga dagar hær i fina oslo.
Har precis kommit hem från en två timmars lång promenad med hunden. Så nu ligger både jag och indie i soffan helt utmattade och lyssnar på Carls LP skivor, har alltid trott att han har haft dålig musik smak men jag gillar faktiskt det jag hør.


26 maj

Från och med i dag så bor jag i Carl & Elens lægenhet till på søndag. Då dom har rest till barcelona så jag ær nu hundvakt till Indie.  Hærligt att man nu har en anledning att gå långa promenader och har ett bra sællskap som motiverar mig.
Nu tittar solen fram så nu ska jag passa på och ta en promenad!


23 maj

Vad ska denna kväll bjuda på? Den har nu till middag bjudits på tomtegröt så här i sommaren.
Men vad ska fortsättningen på kvällen bli? Kanske ska man ta sig ut och träna, gå och lägga sig i solariumet för jag missade ju dom soltimmarna som var ute idag för att regnet kom på besök eller ska man kanske köra på en spa kväll? Spa kväll är nog det som lockar allra mest just nu kanske får lov att bli det..





I går kväll blev det ett trevligt litet häng med ännu en skellefteå bo då josefin gjorde oss sällskap.
Senare utöver kvällen tog vi en promenad ner till aker brygge.

23 maj

Vilken seg morgon, är helt slut efter att ha sovit dåligt i natt. Tjejerna har redan tagit sig till parken för att sola. Det är fortfarande fint väder här i oslo. Men jag kände att jag inte orkade ta mig ut lika "tidigt" idag som dom andra.
Jag skulle egentligen gå nu för 20 min sedan men då slog jag på tvn och där var en jätte bra film på tvn som jag kände för att se. Ska se klart den sedan gå ut i solen.

Jag har även kommit fram till att när jag packade inför norge så gjorde jag det riktigt dåligt även fast jag i den studen trodde att jag gjorde det riktigt bra. Men frågan är varför har jag knappt packat ner några sommar kläder?
Har inget svalt att ha på mig dessa dagar när det är varmt ute!
Så i går gjorde jag ett desperat försök på kortast möjliga tid på stan för att försöka få tag på ett par shorts. Till sist hittade jag ett par som fick funka.


21 maj

En underbar varm dag med över 20 grader här i oslo. Nu är verkligen sommaren här.
Jag och Lisa har pressat i solen hela dagen. Sedan har vi lyckats grilla i vigelandsparken för första gången utan att det har skiftat till dåligt väder.
Nu är Tjejerna och hyr en film eller två på Lisas jobb så snart blir det film kväll. Hoppas dom kommer hem med något bra!








19 maj



Dagen har börjar med blixt och dunder av olika anledningar men sedan sken solen resten av dagen då jag och Lisa gick till parken för och sola  i det underbara varma vädret.
Sedan har jag haft en underbart trevlig eftermiddag med Ragnhild då vi tog några öl på aker brygge och sedan gick vi vidare till slottsparken och njöt av solen där.

18 maj

En mycket händelserik helg har det varit så jag drar det kortfattat sedan får bilderna tala för sig själv. På Lördagen fick vi besök av Elias och Simon, det var verkligen jätte kul att ha dom på besök. Blev två dagars ute på byen. Resturang besök, tivoli och massa andra trevligheter. Sedan i går så var det så klart norges nationaldag och jag har nog aldrig sett så mycket folk över en hel stad på en och samma gång. 17 maj bjöd bland annat på barn och russe tåg då vi plaserade oss vid slottet för att titta. Alexander Rybak fick vi höra spela, tivoli med god mat sedan sist men inte minst så hade vi det riktigt mysigt i kubaparken.




















17 Maj































14 maj

Fredag- Som sagt så är jag ledig i dag med, alla fyra är det faktiskt, men bara tre av oss är här i oslo. Matilda drog faktiskt till smålande på släktträff i går men kommer hem imorgon igen.
Vi har i dag gått på en liten shopping runda på Bogstadveien. Sedan har vi stor städat lägenheten.
Nu är det bara jag och Ida kvar i lägenheten eftersom Lisa är ute med jobbet, Så jag och Ida har tänkt att typ ha en spel kväll och sedan roa oss med några Astrid Lindgren filmer för dom kan man väll aldrig växa i från?



Dagens inköp:






13 maj

Det är så skönt att man har flera lediga dagar framför sig nu, är alltså ledig från idag till på tisdag.
Dom här lediga dagarna kommer nog vara riktigt bra!
Vi fick även veta idag att vi kommer få besök från skellefteå på lördag av Elias och Simon.
Sedan får vi också besök av Karin sista helgen i maj.
Det är verkligen kul att några tar sig tid och hälsar på oss när vi är här, för det man mest saknar där hemma är ju trots allt sina vänner!(Och dig med mamma, vet att du kommer läsa detta!;) )
Sedan på söndag är det ju fest, för det är tydligen då alla festar, natten till 17 maj.
17 maj kommer bli en riktig upplevelse.
I dag så ska dagen bara få var en helt lugn dag då jag inte har tänkt göra mycket alls, vädret är inte det mest lovande heller så.



Bilden är tagen i falkträsket sommaren 2005

11 maj




Känner nu att det är dags för mig att göra något nytt med håret nu till sommaren.
Det ska fortfarande få vara ljust men det ska gå mer åt mellanblont.
Något i den stilen som Sarah Jessica Parker har på bilden.


10 maj


I dag kände jag ett stort behov att fylla på garderoben.
Det har kommit in så mycket fina sommar kläder nu så man blir nästan helt tokig när man går in i alla affärer.
Men i dag fick det bli detta:





9 maj

Helgen har varit riktigt bra. I fredags var jag och tjejerna i vigelandsparken på kvällen och myste i kvälls solen blev sedan utgång för mig och ida med några andra svenska grabbar.
















I går förmiddag så tog jag bussen till sarpsborg för att hälsa på brosan, gry, lilla Pia och mormor.
Så lördagen och söndagen har tillbringats där och det har varit jätte trevligt och mysigt.


























6 maj

79 dagar har vi nu bott i oslo. På dom 79 dagarna har det hänt mycket. Vi har gått från att vara tre stycken att bo i en 1:a till att blivit fyra. Vi har lärt oss varandras rutiner och tillsammans gjort nya.  Alla har vi nu sett varandras brister, skrattat, tjafsat och argumenterat om. (så klart det har varit något bråk vi är ju trots allt tjejer).
För första gången så har man flyttat hemifrån, flyttat till ett dyrare land. Försöker få i hop så mycke pengar som möjligt. Vi snålar när vi handlar finns det first price så är det inge prat om saken att det är det märket som hamnar i handlar korgen. Havregyn till frukost och på helgerna lyxar vi till det med ägg mackor med kaviar.
Som idag så står det linssoppa på menyn, något jag aldrig skulle äta om jag fortfarande bodde hemma eller om jag bodde själv. Har aldrig tidigare smakat det. Gillas det inte så har man i princip tre val: 1. Håll för näsan,tugga,svälj. 2. Vara utan middag. 3. Gröt tallrik (igen).
Kan också gå och köpa dig en egen middag som går på din privata ekonomi men det är något vi hellst vill slippa.
Jag gör saker här och nu som jag aldrig nästan gjorde när jag hade en mamma som tog hand om mig, jag har verkligen varit bortskämd! Jag gjorde aldrig saker som att laga mat, diska, tvätta och jag var riktigt duktig på att stöka till och mamma plockar upp efter mig.
Så när jag kom hit var jag framför allt värdelös på att laga/hjälpa till med maten.
Men har lärt mig att även fast saker och ting inte är så roligt så måste man ändå delta och hjälpa till.
Det här kanske lät lite tragiskt. Men man måste jobba sig uppåt. Grejen är att jag trivs riktigt riktigt bra här i oslo, även om vi inte lever så lyxigt nu så kommer vi göra det en dag!

När man bor så här litet så har man olika sätt hur man stänger ut ljud när man vill vara i fred, här har mattan ett tips!




2 maj

Så här välkommna är vi oslo:



Haha! Men jag föredrar nog den nya tele2 reklamen:


1 maj

Idag har man nästan varit i aktivitet hela dagen.
Efter att vi vaknade så är vid halv ett och ätit frukos/lunch så gav jag och mattan oss till kaffebrenneriet som ligger cirka 50 meter i från där vi bor. satt där i solen och tog en latte. Sedan tog vi oss en trikktur, haha jätte ovärt egentligen vi hoppade på trikken och som tog oss till kjelsås, hoppade av och åkte direkt hem igen. Så nu vet vi hur det ser ut där med.













Nu så här på kvälls kvisten så har vi varit och tagit en bowling match. Jag vann såklart! NOT! Jag var riktigt dålig på det i kväll må jag säga. Jag får visa min talang vid nästa match.









1 maj

Igår var det självaste valborgsmässoafton. Det skulle självklart firas, men tyvär så firas det inte på samma sätt här som det görs i sverige. Så ingen majbrasa i år inte.
Så det kändes mer som en vanlig fest men vi hade det bra för det.
Vi hade verligen planerat att grilla i vigelandsparken och spela brännboll och ha en riktigt mysig ute fest. Men självklart så börjar det regna när vi ska bege oss ut.
Så vi fick helt enkelt stanna inne. Det belv så att vi la ut våra fina blå filtar mitt på golvet och dukade på där inför måltiden. Precis som om vi hade suttit i en park, och grillningen fick vi ta under tak på innergården.

























Det där var en del av kvällen, Som ni ser på sista bilden har lisa inga skor. Jag och Lisa gick från stan till frogner utan skor pga att vi hade så ont i fötterna! Det var inte det trevligaste jag har varit med om. Det var blött, kallt och det var stenit.AJ AJ!

RSS 2.0